2009. június 3., szerda

resztelt csirkemáj


Hozzávalók:

csirkemáj
vöröshagyma
só, bors, pirospaprika
zsír

A hagymát karikákra vágjuk.
Egy lábasban felhevítjük a zsírt, és beletesszük a karikákra szeletelt hagymát és jól megpiríjuk. Nem baj, ha egy kicsit meg is sül, de ne égjen meg.
Amikor megpirult, beletesszük a csirkemájat, majd a pirospaprikát, és többször megkavarva addig sütjük, amíg a máj közepe is átsül.
Ezt meg kell ugyan sütni, de nem jó túlsütni. Akkor finom puha, ha pont addig sütjük, amig - a csirkemájat, ha kettévágjuk - látjuk, hogy a máj közepe is átsült.
Ha túlsütjük, akkor is nagyon finom, de így az igazi. Ízlés szerint sózzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vonalzó