Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb
2 dl tejföl
1 nagy fej hagyma
15 dkg trappista sajt
só
örölt bors
Elkészítés: A sertéscombot felszeletelem, eltávolítom az inas részeket. A húsból 5 cm hosszú és 1 cm széles csíkokat vágok. A hagymát félbevágom, és kb. 3 mm-es félkarikákra szelem. A hagymát olajban pirítom kb. 5 percig, meghintem sóval, nehogy leégjen, majd gyorsan felhevítem az olajat, és belerakom a húst. Egy ideig sütöm a húst, hogy félig jó legyen és felöntöm 1 dl vízzel, beleteszem a tejfölt. Nagy lángon főzöm, teszek bele kevés borsot és sót ízlés szerint. Addig főzöm, míg besűrűsödik, majd jénai tálba öntöm, a tetejére sajtot reszelek, és tálalom.
Petrezsejmes krumplival találom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése