2013. június 12., szerda

Zöldborsó fözelék

Hozzávalók 4 főre
  • 1 kg fagyasztott baby zöldborsó
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 ek cukor
  • 1 tk só
  • 1 nagy csokor petrezselyem vagy 2 ek szárított
  • 2 csapott tk ételízesítő
  • 1/4 bögre liszt
  • 6 dl tej


Az olajra rátesszük a fagyasztott borsót, sót és a cukrot. Addig pároljuk, amíg a borsó puha nem lesz.

Rátesszük a petrezselymet, még egy kicsit pároljuk.

Lehúzzuk a lángról, amíg a lisztet beleszórjuk, és jól elkeverjük. Ráöntjük a tejet apránként, közben kevergetjük. Nem kell félni, hogy csomós lesz, a végén szépen kisimul.
Most visszatehetjük a tűzre, kevergetve felforraljuk, ha már sűrűsödik apránként vízzel hígítjuk, amíg el nem érjük a kívánt sűrűséget.
Beletesszük az ételízesítőt is, és megkóstoljuk, finom, édes és enyhén sósnak kell lennie.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vonalzó