- 1 kg fagyasztott baby zöldborsó
- 4 ek olívaolaj
- 1 ek cukor
- 1 tk só
- 1 nagy csokor petrezselyem vagy 2 ek szárított
- 2 csapott tk ételízesítő
- 1/4 bögre liszt
- 6 dl tej
Az olajra rátesszük a fagyasztott borsót, sót és a cukrot. Addig pároljuk, amíg a borsó puha nem lesz.
Lehúzzuk a lángról, amíg a lisztet beleszórjuk, és jól elkeverjük. Ráöntjük a tejet apránként, közben kevergetjük. Nem kell félni, hogy csomós lesz, a végén szépen kisimul.
Most visszatehetjük a tűzre, kevergetve felforraljuk, ha már sűrűsödik apránként vízzel hígítjuk, amíg el nem érjük a kívánt sűrűséget.
Beletesszük az ételízesítőt is, és megkóstoljuk, finom, édes és enyhén sósnak kell lennie.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése