- 1-3 szem őszibarack
- 16 szem cseresznye
- fél sárgadinnye
- 1 pohár tejföl
- 4 evőkanál finomliszt
- 10 dkg kristálycukor
- 1 db citrom
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 8-10 db szegfűszeg
- fahéj
Elkészítés:
A citromot felkarikázzuk. A cseresznyét és az őszibarackot kimagozzuk, nagyobb kockákra vágjuk. A sárgadinnyét meghámozzuk, daraboljuk.
Egy fazékba öntünk annyi vizet, amennyi levest szeretnénk. Beletesszük a cukrot, a sót, teatojásban a fahéjat és a szegfűszeget. Beletesszük a gyümölcsöket, és 10 percig főzzük.
A teatojást kivesszük. A liszttel elkevert tejföllel besűrítjük a levest. Hagyjuk felforrni. Citromlével és cukorral utána ízesítünk.
Egy fazékba öntünk annyi vizet, amennyi levest szeretnénk. Beletesszük a cukrot, a sót, teatojásban a fahéjat és a szegfűszeget. Beletesszük a gyümölcsöket, és 10 percig főzzük.
A teatojást kivesszük. A liszttel elkevert tejföllel besűrítjük a levest. Hagyjuk felforrni. Citromlével és cukorral utána ízesítünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése