2013. június 28., péntek

Gyümölcs leves

  • 1-3 szem őszibarack
  • 16 szem cseresznye
  • fél sárgadinnye
  • 1 pohár tejföl
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 db citrom
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8-10 db szegfűszeg
  •  fahéj

Elkészítés:

A citromot felkarikázzuk. A cseresznyét és az őszibarackot kimagozzuk, nagyobb kockákra vágjuk. A sárgadinnyét meghámozzuk, daraboljuk.

Egy fazékba öntünk annyi vizet, amennyi levest szeretnénk. Beletesszük a cukrot, a sót, teatojásban a fahéjat és a szegfűszeget. Beletesszük a gyümölcsöket, és 10 percig főzzük.

A teatojást kivesszük. A liszttel elkevert tejföllel besűrítjük a levest. Hagyjuk felforrni. Citromlével és cukorral utána ízesítünk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vonalzó