2013. június 9., vasárnap

Vaniliás kekszek


Hozzávaló:
20 dkg Rama margarin 20 dkg liszt 10 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 1/2 csomag sütőpor 1 csipet só

Felolvasztjuk a margarint, majd az összes többi hozzávalót hozzákeverjük. A tésztát az adagolás előtt pár percre hűtőbe tesszük dermedni. Elég lágy egynemű tésztát kapunk, melyet nyomózsákba töltünk és onnan adagoljuk a sütőlemezre, vagy kanál segítségével rakunk halmokat.
A sütőlemezre sütőpapírt teszünk, és rányomjuk a tésztát egymástól 5 centiméter távolságra, majd előmelegített forró sütőben 180-200 fokon aranybarnára sütjük. Pár perc elég neki.

Mikor megsült a tészta, még nedvesnek tűnik, de a levegőn pár másodperc alatt megkeményedik és így le tudjuk venni a sütőlemezről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vonalzó