2009. április 27., hétfő

paprikás krumpli


Hozzávalók:

burgonya
zsír
fej közepes vöröshagyma
őrölt pirospaprika, só
virsli

A burgonyát meghámozom, kisebb kockákra vágom. A hagymát tisztítás után felkockázom.
A zsíron a vöröshagymát megdinsztelem. Ráteszem a kockázott burgonyát, a pirospaprikát, és megsózom. Felöntöm vízzel, épp hogy ellepje a burgonyát. Lassú tűzön 20 percig főzöm. Az utolsó 5 percben beleteszem a virslit. Készre főzöm, végül, ha szükséges utánízesítem. Fehér kenyérrel, uborka-salátával tálalom. Finom magyaros étel, van, aki a tányérjában szereti összetörni a krumplit, így ügyeljünk rá, hogy elég leve legyen az ételnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vonalzó