- 50 dkg liszt
- késhegynyi szódabikarbóna
- késhegynyi só
- 10 dkg cukor
- 30 dkg vaj
- 2 tojás sárgája
- 2 ek tejföl
Töltelékhez:
- 1 kg magozott cseresznye
- 5 ek zsemlemorzsa
- 2-3 ek cukor ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint
Tetejére:
- 1 tojás
elkészítés
Omlós tésztát készítünk, majd fél óráig hideg helyen pinentetjük.A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Egyik felét kinyújtjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
Rászórjuk a darált diót és a magozott cseresznyét is egyenletesen elosztjuk.
Ízlés szerint fahéjjal, majd cukorral meghintjük
A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a cseresznyék tetejére.
Tojással megkenjük, villával megszúrkáljuk.
Előmelegített sütőben sütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje
Rászórjuk a darált diót és a magozott cseresznyét is egyenletesen elosztjuk.
Ízlés szerint fahéjjal, majd cukorral meghintjük
A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a cseresznyék tetejére.
Tojással megkenjük, villával megszúrkáljuk.
Előmelegített sütőben sütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése