2013. július 2., kedd

Cseresznyés pite

Tésztához:

Töltelékhez:
  • 1 kg magozott cseresznye
  •  5 ek zsemlemorzsa
  • 2-3 ek cukor ízlés szerint
  • fahéj ízlés szerint
Tetejére:
  • 1 tojás

elkészítés
Omlós tésztát készítünk, majd fél óráig hideg helyen pinentetjük.A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Egyik felét kinyújtjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
Rászórjuk a darált diót és a magozott cseresznyét is egyenletesen elosztjuk.
Ízlés szerint fahéjjal, majd cukorral meghintjük
A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a cseresznyék tetejére.
Tojással megkenjük, villával megszúrkáljuk.
Előmelegített sütőben sütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vonalzó