Hozzávalók:
Tészta:
Tészta:
- fél kg liszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1 ek só
- 1 csipet cukor
- annyi víz, amennyit felvesz (Közepesen lágy tésztát kell kapnunk)
- 1 nagy pohár tejföl
- 2-3 kiskanálnyi erős paprika vagy házi paprikarém
- ízlés szerint só
- bazsalikom
- oregánó
- egész fűszerkömény
- 2 fej fokhagyma
- reszelt sajt
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Fél órát langyos helyen kelesztjük. Majd 2 részre osztjuk. Tepsi nagyságúra nyújtjuk. Kiolajozott tepsibe tesszük.
A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomóval vagy apró darabokra vágva egy tálkába tesszük. Hozzáadjuk a tejfölt és a többi hozzávalót, jól elkeverjük, majd a kinyújtott tésztánkra kenjük a felét. Reszelt sajttal megszórjuk, majd közepes gázon sütjük míg meg nem pirul.
A másik „fél” tésztával úgy szint ezt tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése