2013. július 23., kedd

Fokhagymás tejfölös lepény


Hozzávalók:
Tészta:
  • fél kg liszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 ek só
  • 1 csipet cukor
  • annyi víz, amennyit felvesz (Közepesen lágy tésztát kell kapnunk)
Mártás:
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2-3 kiskanálnyi erős paprika vagy házi paprikarém
  • ízlés szerint só
  • bazsalikom
  • oregánó
  • egész fűszerkömény
  • 2 fej fokhagyma
Tetejére:
  • reszelt sajt
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Fél órát langyos helyen kelesztjük. Majd 2 részre osztjuk. Tepsi nagyságúra nyújtjuk. Kiolajozott tepsibe tesszük.
A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomóval vagy apró darabokra vágva egy tálkába tesszük. Hozzáadjuk a tejfölt és a többi hozzávalót, jól elkeverjük, majd a kinyújtott tésztánkra kenjük a felét. Reszelt sajttal megszórjuk, majd közepes gázon sütjük míg meg nem pirul.
A másik „fél” tésztával úgy szint ezt tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vonalzó