2013. július 10., szerda

Coca cola torta

Hozzávalók (22-24 cm-es tortaformához):
A tortához: 2 és fél dl Coca Cola, 1 dl tej, 20 dkg szobahőmérsékletű vaj, 10 dkg barnacukor, 10 dkg kristálycukor, 3 közepes tojás, 2 csomag vaníliás cukor, 35 dkg liszt, 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor (a kakaópor keserűségétől, töménységétől függ, hogy mennyi), 1 kiskanál szódabikarbóna, 5 dkg tejcsokoládé és 5 dkg étcsokoládé darabokra vágva (a csokidarabkák elhagyhatók, de nagyon finommá teszik a tortát).

 tortamázhoz: 5 dkg vaj, fél dl Coca Cola, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor.
Elkészítés:
A vajat robotgéppel keverjük össze a cukrokkal. Aztán adjuk hozzá a tojásokat, és keverjük addig, amíg egynemű, habos krémet kapunk.
A tejet öntsük egybe a Coca Colával.
A lisztet szitáljuk össze a kakaóporral és a szódabikarbónával.
A kakaós liszthez adjuk hozzá a vajkrémet, aztán a kólás tejet. Egy kanállal az egészet keverjük csomómentesre. Végül forgassuk bele a csokoládédarabkákat.
Az így kapott tésztát öntsük alaposan kivajazott vagy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába.
Előmelegített 200 fokos sütőben süssük egy órát. (Ha nagyon barnul a teteje, takarjuk le alufóliával.)
Amikor az egy óra letelt, nyomjuk meg az ujjunkkal a torta tetejét. Ha rugalmas, nem lötyög a belseje, akkor készen van. (Vigyázat, finomabb, ha nem sül túl! Egyáltalán nem baj, ha a közepe egy egész picit lágy marad.)
Ha megsült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk állni a tortaformában, amíg elkészítjük a tortamázt.
A tortamáz hozzávalóit öntsük egy fazékba, és alaposan főzzük össze. Állandóan kavargatva forraljuk föl, és forrás után még főzzük 3-4 percig.
A tortáról kapcsoljuk le a tortaforma oldalát. Melegen öntsük le a mázzal.

A Coca Cola torta langyosan és hidegen is tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vonalzó