2013. december 19., csütörtök

Vaniliás kokuszos torta

A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál víz
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaó
A kókuszkrémhez:
  • 20 dkg vaj/margarin
  • 16 dkg porcukor
  • 16 dkg kókuszreszelék
A vaníliás krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 20 dkg vaj/margarin
  • 20 dkg porcukor
A tésztához a tojások sárgáját 1 evőkanál vízzel és 5 evőkanál cukorral habosra keverjük. A fehérjéket 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk a kakaóport, majd felváltva a sütőporos lisztet és a kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, 30-35 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Közben megfőzzük a pudingot a tejben, ha kész, ezt is hagyjuk kihűlni. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a pudinghoz adjuk.


A kókuszkrémhez szintén habosra keverjük a porcukrot a vajjal, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket.
A piskótát 3 lapra vágjuk. Az első lapot megkenjük a kókuszkrémmel, rátesszük a második lapot, ezt pedig a vaníliás krémmel (ebből tegyünk félre egy kicsit a tetejére és az oldalára), végül befedjük a harmadik lappal. Kívülről bevonjuk a félretett krémmel, és kókuszreszelékkel megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vonalzó