2013. december 22., vasárnap

Bejgli

Új recept alapján

25 dkgfinomliszt
dkgélesztő
10 dkgmargarin 
csipet
dkgporcukor (+ 10 dkg)
dbtojás sárgája
kanáltej 
dlhideg tej
25 dkgdarált dió


dbtojásfehérje













A lisztet keverőtálba rakjuk, és hozzáadjuk a margarint, élesztőt, porcukrot, tojássárgáját, egy csipet sót, majd kevés tejjel begyúrjuk a tésztát. 
Az összeállt tésztát kétfelé vesszük és kicsit átdolgozzuk. Majd félre tesszük keleszteni. 
Készítsük el a tölteléket. 
Felforralunk 2 dl tejet és ha forr, belekeverjük a porcukorral kikevert darált diót. Főzzük fel,majd hűtsük ki. 
A tésztákat kinyújtjuk és a töltelékkel megkenjük, majd felcsavarjuk. 
Tepsibe rakjuk, és lekenjük tojásfehérjével. 
Megszurkáljuk egy hurkapálcával, hogy a gőz el tudjon távozni, ne repedjen meg a tészta. 
Majd előmelegített sütőben, 160-170 fokon megsütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vonalzó