25 dkg | finomliszt |
2 dkg | élesztő |
10 dkg | margarin |
1 csipet | só |
5 dkg | porcukor (+ 10 dkg) |
1 db | tojás sárgája |
5 kanál | tej |
4 dl | hideg tej |
25 dkg | darált dió |
1 db | tojásfehérje |
A lisztet keverőtálba rakjuk, és hozzáadjuk a margarint, élesztőt, porcukrot, tojássárgáját, egy csipet sót, majd kevés tejjel begyúrjuk a tésztát.
Az összeállt tésztát kétfelé vesszük és kicsit átdolgozzuk. Majd félre tesszük keleszteni.
Készítsük el a tölteléket.
Felforralunk 2 dl tejet és ha forr, belekeverjük a porcukorral kikevert darált diót. Főzzük fel,majd hűtsük ki.
A tésztákat kinyújtjuk és a töltelékkel megkenjük, majd felcsavarjuk.
Tepsibe rakjuk, és lekenjük tojásfehérjével.
Megszurkáljuk egy hurkapálcával, hogy a gőz el tudjon távozni, ne repedjen meg a tészta.
Majd előmelegített sütőben, 160-170 fokon megsütjük.
Az összeállt tésztát kétfelé vesszük és kicsit átdolgozzuk. Majd félre tesszük keleszteni.
Készítsük el a tölteléket.
Felforralunk 2 dl tejet és ha forr, belekeverjük a porcukorral kikevert darált diót. Főzzük fel,majd hűtsük ki.
A tésztákat kinyújtjuk és a töltelékkel megkenjük, majd felcsavarjuk.
Tepsibe rakjuk, és lekenjük tojásfehérjével.
Megszurkáljuk egy hurkapálcával, hogy a gőz el tudjon távozni, ne repedjen meg a tészta.
Majd előmelegített sütőben, 160-170 fokon megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése