2013. január 17., csütörtök

Kakaós csiga

Hozzávalók 25-28 db:
50 dkg finom liszt
3 ek. cukor
csipet só
2 tojás sárgája
2,5 dl tej
3 dkg élesztő
10 dkg olvasztott vaj vagy Rama margarin

A “töltelékhez”:
10 dkg olvasztott vaj vagy Rama margarin
20 dkg kakaópor
15 dkg porcukor

A tetejére:
2 dl tej
1 cs. vaníliás cukor

Előkészítés:A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott Rama margarint és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk és kb.50 percet meleg helyen kelesztjük.
Elkészítés: A tésztát 3-4 mm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott Rama margarinnal, megszórjuk a kakaóporral majd a porcukorral. A kakaóport és a porcukrot kis szűrővel vagy szitával szórjuk a tésztára így jobban eloszlik rajta! Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. Vágjuk 1-1,5 cm vastag karikákra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyjuk 15-20 percet pihenni. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Még forrón kenjük meg vaníliás, cukros tejjel ettől finomabb és puhább lesz. Ebből a mennyiségből nekem 25-28 db csiga lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vonalzó