2012. december 23., vasárnap

Sütésre fel!

Ma csináljuk meg az elmaradhatatlan bejglit és a csokis kekszet.. :)

Recept: 1 kg liszt, 50 dkg margarin, 12 dkg kristálycukor, 1 db élesztő, 2dl tej, tojás a kenéshez Az élesztőt cukros tejben fel futtatni. A lisztet, csipet sóval, cukorral és a összekockázott margarin közé egy kis mélyedést teszünk amibe bele öntjük a megkelt élesztőt. Majd összegyúrjuk a tésztát és meleg helyre téve 1 órát kelesztjük. Elvágjuk egyenlő darabokra a tésztát, és ujjnyi vékonyra kinyújtjuk. Megtöltjük a töltelékkel. Ezután feltekerjük a tésztát. Villával megszurkáljuk. Először tojásfehérjével majd ha megszáradt tojássárgájával megkenve mehet a sütőbe. Aranybarna színre sütjük. Töltelék: Diós: dió, citromhéj, citromlé (egy kevés) cukor és tejjel összekeverjük.

1 margarin, 2 tojás, 30dkg cukor, 2 vanilin cukor, 45dkg liszt, 1/2cs. sütőpor, 20dkg csoki
A puha margarint a cukorral,vanilin cukorral,és a tojással habosra keverem.Hozzáadom a sütőporos lisztet,és az apróra vágott 
csokit.Összedolgozom.Sütőpapíros lapra kisebb halmokat teszek,egy kanál segítségével,távolabb egymástól,mert terpeszkednek!!!
160-170 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vonalzó