2012. február 11., szombat

Zsírban sült krumplis pogácsa

1 kg jó lisztes burgonya
20 dkg liszt


zsiradék,( azért kell, hogy a sütésnél a tészta ne szívja meg magát)
zsír, vagy olaj a sütéshez

A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, és annyi vízben, ami ellepi feltesszük főni. Amint megpuhult, leszűrjük, kevés állás után krumplinyomón átnyomjuk.
Amint megpuhult, leszűrjük, kevés állás után krumplinyomón átnyomjuk. Belekeverjük a zsiradékot, tetszés szerint sózzuk, ( van aki sósabban szereti), és belegyúrjuk a lisztet. A mennyisége a krumplitól is függ, mert van olyan burgonya amelyik lágyít, akkor egy kicsivel több liszt kell.
A tésztának lágynak, de sodorhatónak kell lenni. Sodrás után megmintázzuk a pogácsaszaggatóval, majd kiszaggatjuk, és forró zsiradékban szép pirosra sütjük mind a két oldalát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vonalzó