2012. február 17., péntek

Kakaós csiga


Picurapu kedvéért kakaós csigát csináltunk.

Hozzávalók:
2 dkg élesztő
2,5 dl tej
4 dkg cukor
2 tojás
15 dkg Rama margarin
40 dkg liszt
kakaó
Elkészítés:
A 2 dkg élesztőt 2,5 dl tejben 4 dkg cukorral felfuttatunk. Hozzáadunk 2 tojássárgáját, 15 dkg margarint, csipet sót és 40 dkg lisztet.vJól kidolgozzuk, majd 45 perc alatt langyos helyen megkelesztjük.

Kelés után lisztezett deszkán kinyújtjuk, cukorral elkevert kakaóporral megszórjuk, olyan vastagon, hogy ne látszódjon ki a tészta sehol.
Feltekerjük, és kb. 3 cm széles darabokra vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól minimum 2-3 cm távolságra. További 30 percig hagyjuk kelni a tepsiben, elkevert tojással megkenjük a tetejét. Előmelegített sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vonalzó