2011. december 17., szombat

Bejgli sütés

Reggel neki álltunk elkészíteni az elmaradhatatlan bejgliket. Recept: 1 kg liszt, 50 dkg margarin, 12 dkg kristálycukor, 1 db élesztő, 2dl tej, tojás a kenéshez Az élesztőt cukros tejben fel futtatni. A lisztet, csipet sóval, cukorral és a összekockázott margarin közé egy kis mélyedést teszünk amibe bele öntjük a megkelt élesztőt. Majd összegyúrjuk a tésztát és meleg helyre téve 1 órát kelesztjük. Elvágjuk egyenlő darabokra a tésztát, és ujjnyi vékonyra kinyújtjuk. Megtöltjük a töltelékkel. Ezután feltekerjük a tésztát. Villával megszurkáljuk. Először tojásfehérjével majd ha megszáradt tojássárgájával megkenve mehet a sütőbe. Aranybarna színre sütjük. Töltelék: Diós: dió, citromhéj, citromlé (egy kevés) cukor és tejjel összekeverjük Mézeskalácsos: mézeskalács fűszerkeverék és kakaót összekeverünk.

Vonalzó