2013. október 30., szerda

Boszorkány ujj


Hozzávalók:
  • 23 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál mandula aroma
  • 1 kávéskanál vanília vagy 1-2 csomag vaníliás cukor
  • 45 dkg liszt
  • csipet só
  • 10 dkg egész mandula
  • 1 tubus cukoríró (vagy tojásfehérjéből felvert hab, piros ételfesték)



Egy arra alkalmas edényben összekeverem a puha vajat, a cukrot, a tojást, a mandula aromát (ha lehet ne zöldet vegyünk, hanem színtelent!) a vanília kivonatot (esetleg vaníliás cukrot) a lisztet és a csipet sót. Összegyúrom, majd letakarva a hűtőben fél órát pihentetem.
A tepsibe sütőpapírt, vagy szilikon lapot teszek és a sütőt előmelegítem 180 fokon, azaz, a gázsütő 4-es fokozatán. A tésztát megfelezem, és kis hengereket formázunk, melyeknek az egyik végét kilapítjuk, ide jönnek majd a mandulák. A henger közepe legyen a legvastagabb, mert így fog ujjat formázni. A tésztákat a tepsibe tesszük, rátesszük a mandulákat, és a sütőbe tesszük.

15-20 perc sütés után kiveszem a tepsit, és hagyom kicsit kihűlni a tésztákat. Ha kihűlt a mandulákat leveszem, és a piros cukoríróval a helyükre nyomok egy adag cukorírót, és abba visszanyomom a mandulát. Készen vagyunk.

Kb 60 db lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vonalzó