2013. október 20., vasárnap

Bögrés raffaeló

  • egy 20x30 cm-es tepsihez:
  • 2 db tojás
  • 1 bögre tej (1 bögre= 3 dl)
  • 2 bögre rétesliszt
  • 1/2 bögre olvasztott vaj, vagy Rama
  • 1 csomag sütőpor
  • A tetejére:
  • 1/2 bögre porcukor
  • 1/2 bögre kókuszreszelék
  • A megsült forró tészta tetejére:
  • vaniliás puding
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

A tojásokat egészben felverjük, tovább kavarjuk az 1 bögre porcukorral és az olvasztott vajjal. Hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet.

A kivajazott tepsibe simítjuk, megszórjuk fél bögre kókuszreszelékkel, majd a fél bögre porcukorral. Előmelegített sütőben sütjük. Magas a süti, tehát tűpróbával ellenőrizzük, vagy ha alacsonyabbat akartok, akkor tegyétek nagyobb tepsibe.

A megsült forró sütire a vaniliás pudingot rálocsoljuk. A tészta magába szívja. Nem szatyakos!!! Nagyon-nagyon finom, próbáljátok ki! A kihűlt tésztát szeleteljük, megszórjuk vékonyan porcukorral, valamint kókuszreszelékkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vonalzó