2013. szeptember 13., péntek

Káposztás hasé


Hozzávalók:
kb 20 db-hoz

1 kg fejes káposzta
2 ek olaj

őrölt bors
cukor
1 cs Tante Fanny leveles tészta (270 gr)

tetejére:

1 tojás
szezámmag

Elkészítése:

1.  A káposztát lereszeljük, sózzuk, 30 percet állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét.
2.  Az olajra rádobjuk a káposztát, puhára pároljuk, a befejezés előtt 5 perccel az edény egyik felébe félre húzzuk a káposztát, a másik felében a zsiradékon megkaramellizáljuk a cukrot, összekeverjük a káposztával és még néhány percig együtt pirítjuk, közben sóval, borssal ízesítjük.
3. A leveles tésztát kiterítjük, 3 csíkra vágjuk. Mindegyik csíkra egy vonalban teszünk a káposztából, feltekerjük, majd felvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, kb 1,5 cm-es darabokra vágjuk.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kevés hideg vízzel megspricceljük, előmelegített 220C-os sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. 
5. Langyosan a legfinomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vonalzó