2013. március 20., szerda

Kinai szezámmagos csirke

50 dkg csirkemellfilé
A masszához:
20 dkg liszt
1 tojás
1 csomag sütőpor
1 csipet keményítő
1 evőkanál olaj
víz

A mázhoz:
1 kiskanál ecet
1 kiskanál cukor
méz
piros arany
kevés olaj
szezámmag
Elkészítés:
A csirkemellet lesózzuk, apró kockákra vágjuk, félretesszük. A liszttel, a sütőporral, a keményítővel, a tojással, sóval és kis vízzel masszát készítünk. Wokban kb. fél liter olajat felforrósítunk, a csirkemelldarabokat egyenként a masszába mártjuk, hirtelen kisütjük, majd félretesszük. Nagyobb edényben a kis kanál ecetet, kiskanál cukrot, mézet, kevés olajat, pirosaranyat és szezámmagot összemelegítünk, és ebbe a mázba forgatjuk a kisült csirkefalatokat. Rizzsel vagy sült krumlival tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vonalzó