2012. november 8., csütörtök

Töltött paprika

Hozzávalók:
kb. 8-10 db zöldpaprika
500 g darált sertéslapocka vagy comb
100 g rizs
1/2 tojás
1 teáskanál pirospaprika 
bors

1,5 l házi paradicsomlé vagy 3 dl sűrített paradicsom
1 evőkanál zsír vagy 2 evőkanál olaj
1 evőkanál finomliszt
1 evőkanál cukor


Elkészítés:
A paprikákat kicsumázom és megszagolom, erősek-e. Ha igen, és gyerekek is esznek majd belőle, akkor jó forró vízzel átöblítem a belsejüket. A darált húst összekeverem a tojással, rizzsel, pirospaprikát, borsot és sót teszek bele. Meg kell kóstolni, elég sós-e, mert a tányéron már nem lehet sózni, és nem jó, ha sótlan.
Beletöltöm a paprikákba és egy fazékba teszem őket. A paradicsomlevet megsózom. Ha nincs paradicsomlevem, akkor a sűrített paradicsomot vízzel felengedem, elkeverem, sózom. Beleteszem a cukrot is, ráöntöm a paprikákra. Ha felforrt, lefedem, és 1 órán át főzöm. Közben a zsiradékból és a lisztből világos rántást készítek, hagyom kihűlni, így biztosan nem lesz csomós. 1 óra múlva a rántást kevés vízzel felengedem és a paprikákra öntöm. Rázogatással, forgatással oszlatom el. Még 5 percig forralom
.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vonalzó