2012. október 4., csütörtök

Spagetti carbonara

Hozzávalók 2-3 főre: 25 dkg spagetti tészta, 1 ek zsiradék, 15 dkg sonka és/vagy húsos szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 45 dgk csirkemell, 2 csapott ek liszt, 2 dl tejszín, 2-2,5 dl alaplé, só, tört bors

A spagettit főzzük meg a csomagoláson jelzett módon.
A sonkát vagy szalonnát vágjuk pici csíkokra, és a zsiradékon süssük át kissé ezt merjük ki és tegyük félre. Csirkemellet daraboljuk fel pici csikokra majd piritsuk meg. Majd tegyük vissza a sonka vagy a szalonna darabokat.
Reszeljük rá a fokhagymát, majd szórjuk meg a liszttel.
Keverjük át, majd öntsük fel a tejszínnel és az alaplével.
Sóval, borssal, majoranna, bazsalikommal izesítjük.,
A mártásba keverjük bele a tésztát és még frissen, melegen fogyasszuk el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vonalzó