2012. augusztus 1., szerda

Sajtos- sonkás- tejfölös papucs

Hozzávalók:
Tészta:
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 ek cukor
  • 1 ek só
Töltelék:
  • 10 dkg sonka
  • 1 pohár (kicsi)tejföl
  • 10 dkg sajt
  • fél fej vöröshagyma
Elkészítés:
A tejben elkeverjük a cukrot, majd meglangyosítjuk. A langyos-cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, a zsírt felolvasztjuk, majd a liszthez adjuk a felfuttatott élesztővel együtt. Csipet sót adunk hozzá, majd alaposan összegyúrjuk. Duplájára kelesztjük. A töltelék hozzávalóiból a sonkát, sajtot és a hagymát apróra összedaraboljuk, majd elkeverjük a tejföllel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Ha a tészta megkelt alaposan átdolgozzuk, majd vékonyra kinyújtjuk. Az elkészült papucsokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vonalzó