Tészta
7 db tojás
15 dkg cukor
10 dkg darált dió
2 ek liszt
2 ek zsemlemorzsa
izlés szerint aroma
Piskótát készítünk,megsütjük tortaformában és kihűtjük.3 részre vágjuk,majd a krémmel megtöltjük.Tetejét is krémmel vonjuk be.
Krém
20 dkg cukor
1 dl tej
10 dkg darált dió
1 ek liszt
15 dkg vaj
2 zacskó vanillines cukor
izlés szerint aroma
A tejet elkeverjük a cukorral,vanillines cukorral,felfőzzük,majd belekeverjük a liszttel elkevert diót.Pár percig főzzük,majd a tűzről levéve azonnal belekeverjük a vajat és jól kihabosítjuk.Belekeverjük a rumot.Teljesen kihűtjük és így töltjük meg a tortát.
A krémet felhasználhatjuk az egész torta betöltésére is és fondanttal,vagy marcipánnal boríthatjuk be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése