2012. január 31., kedd

Szezámmagos diós kifli


hozzávalók

30 dkg liszt
15 dkg vaj
5 dkg cukor
2 dkg élesztő
2 dl tej
1 citrom reszelt héja
csipetnyi só
Diós kifli töltelék

15 dkg darált dió
10 dkg cukor
1 dl tej
5 dkg mazsola
1 tasak vaniliás cukor
Diós kifli készítése

Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk. Az élesztős tejet, a lisztet, a cukrot, a maradék tejet és az olvasztott vajat összegyúrjuk, majd 1 órát hagyjuk kelni.

A töltelékhez egy deci tejben lassú tűzön feloldjuk a cukrot, hozzákeverjük a darált diót, a mazsolát és a vaniliás cukrot, majd a krémes tölteléket hagyjuk kihülni.
A megkelt tésztából három egyforma cipót formálunk, letakarjuk a cipókat konyharuhával és ismét legalább negyed órát hagyjuk kelni. Ezután a cipókat egyenként köralakúra nyújtjuk. A köröket a középpnton keresztül kis háromszögekre vágjuk.

A háromszögek íves végeihez kiskanálnyi tölteléket teszünk és a csúcsuk felé tekerve kifliket formálunk belőlük. A kész diós kifliket kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, tetejüket megkenjük cukrozott tejjel. Forró sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.
Szezámmaggal megszorjuk a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Vonalzó