2009. március 31., kedd

Kórházba utalva


Este 6 óra után Pesti picurmamával elmentünk a boltba vásárolni erre megint éreztem azt a fájást de ez most durvább és erössebb volt a tegnapi.

Erre picurmama annyit mondot, hogy menyjünk el a terhesgondozomhoz, hogy megvizsgáljon. Jó haza mentünk a papirjaimért és irány az ESZTK. Ott már nem akartak fogadni mivel már nincs betegfelvétel erre mondtuk, hogy rosszul vagyok így feltelefonált és felengedtek. Megvizsgált és közölte, hogy most azonnal a Máv kórház és sürgösségi.

Haza jöttünk majd összepakoltunk jobb a biztonság. Elindultunk a kórházba és közbe picuraput felhivtuk aki rögtön elis kérte magát a munkahelyéről.

A sürgösségiről felküldtek a szülöszobára ahol van az ügyelet.

Ottani ellátás: 2 és fél óra CTG vizsgálat majd Prophylakis-steroid inekció és elmondták, hogy felvesznek a terhespatologiára és a gyógyszert adtak.

Diagnozis: Gravida 26 lkpf. Élő magzat. Álló burok/Part. praemat. imminens

2009. március 30., hétfő

egy estém otthon

Este olyan 8 órakor éreztem valami furcsa görcsöt amit akkor nem tudtam megmagyarázni. Picurapu és a barátja elmentek otthonról. Mire ittam egy pohár langyos tejet amitől elmult. Majd picurnagybácsival telefonon beszéltünk egész addig mig picurapu nem jött haza.

Ez a nap persze nemcsak ez volt, hanem hányás is.

Ilyen napot nem szeretnék mégegyet.

2009. március 28., szombat

Máv kórház - Genetikai utrahang


Mától átléptünk a kétjegyű számokba. Igy márcsak a 99 nap van hátra.

Reggel elmentem a Máv kórházba. Nem voltak szerencsére sokan elöttem így hamar végeztem is.

Hazafele picurapuval beszéltük, hogy elmegyünk az Obiba és a Brendonba.. Haza jöttünk és egy jót ebédeltünk. Elmentem boltba. Pesti picurmamával találkoztam ő is vásárolt egyet és kaptam tőle epret :)) Picurapuék közbe a szobát folytatják.

Has méret: 110,5 cm

Méretei: BDP: 63 mm, THQ: 61 mm, FL: 47 mm vese megnagyobodás 39x24 mm.

Jó hírt is adot de azt még nem írom le.

2009. március 26., csütörtök

100 nap van még hátra

Ma van az utolsó háromjegyű napunk.Holnaptól 2 jegyüvel számolunk. Nagyon megy az idő. Még olyan mintha nemrég tudtuk volna meg picurapuval, hogy terhes vagyok pedig már 7 hónapja.

Szoba első lépése






Picurapuék elkezdik a szoba átalakítást. Most kezdik leválasztani :) Majd teszek fel képet az ilyenről ilyenre, hogy alakul át (lépésről-lépésre). :) Ez tartott nekik két napba. Igaz nem volt egyszerü dolog, mint ahogy elgondolták volna.

Alig várom, hogy holnap legyen megyek genetikai ultrahangra, ha lehet kérek fényképet a picurról.

2009. március 25., szerda

házi orvos 7 alkalom

Reggel 9-re van időpontom. Hm.. hát a mai napra eddig a lustaság fájna ordítanék. :) Nem aludtam jól és reggel picurapu felkeltett és nem is birtam tovább aludni. Ehelyet felkelltem és a kicsi szívem blogját frissitettem. Még 101 nap van hátra :)

Nah hamar oda értem a házi orvoshoz, onnan még elmentem sétálni.

Bementem a polgármesteri hivatalba ahol elmondták mi kell az apassági nyilatkozathoz. Kell egy igazolás, hogy terhes vagyok és egy hajadonsági igazolás az állandó lakcímemről és ugy lehet menni be a polgármesteri hivatalba.

Orvosnál: megkaptam a következő táppénzes lapomat, megkérdezte, hogy vagyok.

Időpont: április 7-én 9:15 -re kell menni. (táppénz: II.23-III. 22.)

Felhivtam az állandó lakcimemen lévő önkormányzatott és közölte, hogy küldjem el e-mail-be az adataimat és hogy pontosan mi is kell nekem. 10:26 perckor elis küldtem az e-mailt.

2009. március 23., hétfő

26 hetes


Már működnek gyermeked bőrének faggyú és izzadtságmirigyei. Most már tökéletesen láthatók az ujjkörmei, a lábkörmei, a szemöldökei és szempillái, amelyek egészen a születéséig növekedni fognak. Már tökéletesen reagál a hangokra, jól hall téged és azokat, akik körülötted élnek, dolgoznak. Bár azt hisszük, hogy az anyaméh csendes hely, igazából már eddig is rengeteg hang, zaj vette körbe magzatod. A szívverésed, emésztésed zajai, más testi funkciók hangjai, és ezek mellett a kívülről érkező hangok. Hirtelen zajokra akár meg is ugorhat gyermeked. Most már 36 centi körül mozog hosszban, súlya már majdnem egy egész kiló!
A méhedben a sötétség sem örök, némi fény átjut bőrödön és szöveteiden, de ez pont elég ahhoz, hogy gyermeked érzékelje a fény és sötét váltakozását. A baba bőre ráncos, áttetsző, és kissé vöröses is, mivel már a bőr véredényei is kifejlődtek. Vénái és ütőerei tökéletesen látszanak még a bőr alatt, bár lassacskán áttetszőből opálossá válik a bőr, ahogy a következő hónapban egyre több zsír halmozódik fel alatta. Tüdejében most fejlődnek a hörgőcskék, és elkezdődik azoknak a felületaktív anyagoknak a termelődése is, melyek születése után majd segítik a tüdők kitágulását. A létfontosságú szervek már kifejlődtek, 10 babából azonban még mindig csak négy élné túl a megszületést komoly orvosi segítséggel.

Alig 12 hónap, és egy 38 hetes gyerkőc teper majd négykézláb a szőnyegen! Hihetetlen, nem?

2009. március 22., vasárnap

Marica mama ismét vásárolt





Picurmama átjött és elmentünk sétálni a bababoltba. Igaz én csak az árak miatt mentem el, hogy megtudjam még mit kell venni és mennyiért. Erre picurmama olyan jól belejött, hogy vásárolt megint ;)
Most kaptunk, textil pelenkát 5db-os kiszerelést, újszülött sapkát, fürdökesztyűt és egy kombidreszt.

2009. március 20., péntek

25 hetes


Gyermeked gerincoszlopa szépen alakul, akárcsak a tüdő fő erei. Felnyílnak az orrcimpái. Ujjlenyomata már a végleges, csontjai viszont még mindig csak keményednek, keményednek. Ha babád most gondolná úgy, hogy kíváncsi a külvilágra, már lenne esélye az életben maradásra, hála az orvostudomány fantasztikus fejlődésének. Porontyod most fejleszti ízérzékelő bimbóit, azaz már most eldől, hogy édesszájú lesz vagy sem. Most már 34-38 centi hosszú és háromnegyed kiló.

Jövő ilyenkor már egy 37 hetes gyermek után szaladgálhatsz naphosszat! Naaaaa?

Csokis fornetti


Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
1 tojás
6 ek. Tejföl
1,5 ek. Cukor
Csipet só

Töltelék variációk:
- Kakót egy kis cukorral és egy kevés vízzel elkeverni, hogy kenhető legyen
- Fahéj és cukor keverék

A fenti hozzávalók összegyúrása után a tésztát fél órán át a hűtőben kell pihentetni, majd két cipót formálni, és kör alakúra kinyújtani őket. Megkenjük a krémmel és felvágjuk 16 körcikkre, majd a cikkeket a szélesebb részétól indulva feltekerni, magas hőmérsékleten kell megsütni.

Terhesgondozás 7 alkalom


Reggel miután picurapu megjött, készülödés és irány a terhesgondozás!

Igaz most nem időpontra mentem így várni is kellett épp eleget. :( Éhes is lettem.

Majd végre bejutottam 10 kor adot beutalot a genetikai ultrahangra jövöhétre, és egy teljes labor vízsgálatra is.

Azt hittem, hogy végre látom a kicsikémet mire megtudtam,hogy jövö7ig várnom kell vele. Sajnos, de pár hónap és látom a nap 24 órájába. :)

A hasam mérete: 110 cm

2009. március 18., szerda

Látható rugások

Mig feküdtem a kádba addig beszéltem az én kicsi lányomhoz észre vettem, hogy a hasamba mozogsz és láttam ezt a hasamon is.

Ami azt jelenti, hogy 24 hetesen 4 naposan este 18 és 19 óra között történt!

2009. március 17., kedd

Első csomag Pelenka


Elmentünk a Tesco-ba és a szokásunkhoz megtartva betértünk a baba osztályra is.

Hát nézegettünk pelusokat és törlökendőket, és erre vettünk a kicsinek egy Huggies Newborn pelenkát.

Ebbe 24 db van és 990Ft-ba került.

2009. március 13., péntek

24 hetes


Kisbabád már szinte teljesen kifejlődött. Most már 600-750 gramm, és 33-37 centi hosszú. Szorgalmasan fejleszti izomzatát, belső szerveit és barna zsírsejtjeinek számát. Utóbbi sejtek segítenek majd neki fenntartani testhőmérsékletét. Az újszülötteknek eleinte ez még eléggé döcögősen megy, a koraszülötteknél pedig különösen gondot jelenthet. Ezen a héten sokat érik a tüdő, így már van egy-két olyan baba, aki azt is túléli, ha ennyire korán születik meg. Természetesen rengeteg orvosi segítséggel és támogatással. Ám ilyentájt még hatalmas az esélye annak, hogy ha gyermekünk túl is éli korai kibújását, valamilyen fogyatékossággal kell majd együtt élnie, vagy akár hosszútávú ápolásra szorul majd. A kórházakban a koraszülötteket általában addig tartják inkubátorban, míg el nem érkezik az az időpont, mely eredetileg a születését jelentette volna.
Azok a kellemetlen, de fájdalommal nem járó méhösszehúzódások, melyeket ekkortájt tapasztalhatsz (és amelyek nem a vajúdással járnak együtt) nincsenek negatív hatással kicsinyedre.

Alig egy év, és egy 36 hetes csemete mamija leszel! Mit szólsz hozzá?

2009. március 11., szerda

házi orvos 6 alkalom

Reggel megjött picurapu és csinált nekem egy nagyon finom cappuchinot :) ugy ébresztett fel. Majd csináltam reggelit és megcsináltam az ágyat. Utána felöltöztem és elmentem a házi orvoshoz. Adot táppénzes papirt.

És kaptam időpontott: 2009.03.24-e 9 órára.

Ami nagyon jó mert akkor letudom adni a következő táppénzes lapomat is :))

2009. március 8., vasárnap

Marica mama vásárolt





Ma Picurapu és picurmama én én elmentünk a Tesco-ba és szokásunknak megfelelően mentünk a baba osztályra is. Hát olyan jó dolgokat láttunk, hogy picurmama vásárolt.
Vett neki baba plédet, rugdalozót, kombidreszt, és együttest.

babakád


Picurapu elment az Auchan-ba és megvette a kicsinek az első babakádját.

2009. március 6., péntek

23 hetes


Bár igazán kigömbölyödött már a kicsi, bőre még mindig meglehetősen ráncos, mivel még nem igazán van alatta zsír. Továbbra is rendületlen kedvvel fogyasztja a magzatvizet, mondhatni minden formában, de emésztőrendszere most már elég érett ahhoz, hogy felhasználja a benne lévő anyagokat. Ugyanakkor minden érzéke egyre élesebbé válik. Arca és teste egyre inkább egy kisgyermekére hasonlít, belsőfülében megkezdődik a csontocskák megerősödése, és fejlődik hasnyálmirigye is (ez termeli az inzulint is, aminek a cukrok bontásában van elengedhetetlen szerepe). Körmei már majdnem teljesen kialakultak, a testét borító lanugo (szőr) pedig kissé sötétebb lesz. Ahogy közeledik a szülés, gyermeked egyre gyorsabb tempóban gyarapszik. Most már 32-36 centi hosszú, súlya pedig több, mint fél kiló.

Egy év múlva már egy 35 hetes poronty gügyög az öledben!

2009. március 5., csütörtök

Jeszusom, 6 hónapba járunk



Ma vagyok 22+5 hetes terhes, de szalad az idő.

Picurapu megjött reggel nagyon rosz kedve volt ma, igaz picurnagybácsival jöttek haza mert ma fözés lesz. Kiváncsi leszek, hogy milyen nap lesz a mai.

Elmentünk vásárolni a Tescoba ami kellett, majd megcsinálták a marhacomb-ból a pörköltett krumplival. Ami nagyon finom lett. :)

Majd picurapu elment itthonról és jött picurmama aki készített rólam fényképet.
Amiért én nagyon örülök, hogy vannak rólam fényképek mert majd ki is akarom nyomtatni, hogy fényképalbumba is meglegyenek.

Vonalzó