2012. március 28., szerda

Fogászat

Ma mentünk kontoll-ra újabb ecsetelésre. Már 10:50 re ott voltunk és behivtak minket. Ezután beültünk a székbe és párszor meg is engedte. Majd állva folytattunk. Nagyon ügyes volt. Következőleg 2-3 hét múlva kell menni.

2012. március 27., kedd

134 hetes

Betöltöted a 134 hetes kort.

Rakott zöldbab

Picuranyu
Hozzávalók: 70 dkg vaj bab fogkhagyma 1 cs. rízs 1 nagy fej hagyma olaj só, bors, paprika tejföl A vajbabot megtisztítunk, ha van, szálkáit lehúzzuk. Felaprítjuk, és nagyon kevés vízzel, fokhagymával ízesítve puhára pároljuk. Közben egy csésze rizst is puhára főzünk. Egy nagy fej hagymát nem túl kicsire felkockázunk, és kevés olajon megfuttatjuk. Rádobunk fél kiló darált húst, és addig kevergetjük erős tűzön, amíg kifehéredik. Ekkor megszórjuk bőven pirospaprikával – lehetőleg kétfélével –, és addig keverjük, amíg felszáll az illata. Ekkor sózzuk, borsozzuk, teszünk hozzá paprikát, paradicsomot, fokhagymát, és egy kevés vízzel puhára pároljuk a pörköltet. Ügyeljünk rá, hogy mikor elkészül, ne legyen teljesen száraz. Ekkor egy tűzálló tálat kicsit kiolajozunk, kikenjük tejföllel, és belerétegezzük a hozzávalókat úgy, hogy a húsos réteget mindig alaposan megtejfölözzük. A rakottas tetejére zöldbab és tejföl kerüljön. 180 fokos sütőben még legalább negyven percet sütjük, amíg a teteje kicsit megpirul. Tálalás előtt hagyjuk állni legalább negyed órát.

2012. március 25., vasárnap

22 hetes

Már 22 hetes vagy.. Ugy repül az idő, hogy el se tudom hinni.

2012. március 24., szombat

paradicsomos spagetti húsgombócokkal

fél
kg darált sertés (vagy marha, vagy vegyes) húst összegyúrtam 1 tojással, 5 dkg zsemlemorzsával, 1 evőkanál mustárral, fűszereztem sóval, borssal, oregánóval, rozmaringgal (én őröltet használtam). Kb 2 dekás gombócokat tehát 25-26 darabot készítettem, majd fél órát állni hagytam. Ezután forró serpenyőben megsütöttem, majd félretettem. A paradicsommártáshoz ugyanebben a serpenyőben olíva olajon 1 fej hagymát, majd 3 gerezd fokhagymát pirítottam, aztán felöntöttem 1 doboz hámozott paradicsom konzervvel és 1 kis doboz paradicsom sűrítménnyel (mert az előzőből csak 1 volt itthon). Tettem bele néhány friss bazsalikom levelet, sóztam, borsoztam, balzsamecettel ízesítettem. Mikor a mártás megfőtt, leturmixoltam (de ettől akár el is lehet tekinteni), visszatettem a gombócokat és pár percig összefőztem őket. Nálunk ez a mennyiség

Kapros túros lepény

Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg Ráma margarin 40 dkg finomliszt 12 dkg kristálycukor 1 tojás sárgája 1/2 citrom reszelt héja és leve 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor 1-2 evőkanál tejföl A töltelékhez: Fontos, hogy a túrót ne spóroljuk ki belőle... :) 1 kg túró 1 csokor friss kapor apróra vágva ízlés szerint porcukor (kb. 4 ek.) annyi tejföl, hogy ne túl híg, de mégis krémes masszát kapjunk (kb. 2 dl) (Tipp: Ha túl hígra, vizesre sikeredne a túrókrémünk keverjünk bele egy evőkanál búzadarát.) Elkészítés: A Rámát a lisztben elmorzsolom, a többi hozzávalóval ruganyos tésztává gyúrom. 2 cipóra osztom, én úgy szoktam, hogy az egyik cipót nagyobbra hagyom kicsivel (ez lesz a süti alja), míg a másik cipő egy kicsivel kisebb (ez lesz a rácsos teteje majd). Egy nagyobb méretű, magasabb falú tepsit kivajazok. A sütőt 200 °C-ra előmelegítem. A nagyobb bucit veszem elő, lisztezett deszkán tepsi nagyságúra nyújtom, majd a tepsibe egyengetem, kézzel kicsit bele is „tapicskolom” (Nagyim szóhasználata :) ). Kicsit elősütöm, hogy nehogy a túró eláztassa. A túrókrémet a fenti hozzávalókból alaposan kikeverem és az elősütött tésztára egyengetem. A kisebb buciból rácsokat sodrok és négyzethálósan berácsozom a tetejét. Mehet vissza a sütőbe, kb. 30 percre. Akkor jó, amikor a tészta teteje halványdrapp színárnyalatot ölt és megszilárdult a túrókrém (tűpróba!). Ha kihűlt, szeletelhető.

2012. március 20., kedd

Jó idő

Ma is voltunk sétálni mi hárman.. :) Igaz most csak itt a környéken.. :)

133 hetes


Betöltötted a 133 hetes korod.. :)

2012. március 18., vasárnap

21 hetes

Uhh már 21 hetes vagy. Hihetetlen ahogy megy az idő..

2012. március 17., szombat

Boldog névnapot Patrikom!

Névnapod reggelén ezeráldás érjen,
öröm és szerencse örökké kísérjen.
Bú és bánat téged elkerüljön,
gondolatod, vágyad, álmod teljesüljön.
Boldog Névnapot!

2012. március 15., csütörtök

Kórház elhagyása

Reggel még gyorsan vettek le vért az én drágámtól. Nem tetszett neki így elhuzta a kezét.. De sikerült elsőre. Utána vártunk az eredményre. 8 órakor jött a doki és mondta, hogy akkor mehetünk haza. Aláírta a zárójelentést és már hivtam apát és 20 perc múlva ott is volt. Kivették a kezéből a branült.

Március 15


Talpra magyar, hí a haza!
Itt az idő, most vagy soha!
Rabok legyünk vagy szabadok?
Ez a kérdés, válasszatok! –
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy rabok tovább
Nem leszünk!

2012. március 14., szerda

Kórház 1 nap

Reggel korán már vérvétellel kezdtük. majd jött a vizit és mondta, hogy az UH hang fogja eldönteni, hogy mütét lesz-e vagy sem.. Hivtam apát és jött is be nemsokára. Nagyon örültem, hogy ott van. Indultunk az Uh csak ketten majd megvolt az ultrahang. Jó hírt mondtak, hogy nem nagyobb neki vakbele.. Hurrá!
Pirosorr bohocoktól. Pár óra múlva jön a doki és azt mondta, hogy nincs semmi gond, ehet és holnap ha minden okés a laborral akkor mehetünk haza.. ÉLJEN!! Délután 5 után jöttek be meglátogatni.

2012. március 13., kedd

Madarász utcai kórház

Elmentünk a kórházba a sebészetre kellett menni hát majdnem 2 óra várakozás után behivtak minket és egy félsüket dokit fogtunk ki. Elkiabáltam neki a panaszát a manónak megakarta vízsgálni nem engedte, igy átküldték UH-ra. Én is néztem igaz lekellett fognunk mivel sírt és nem engedte ezt se. Az eredmény sajnos nem jó hir. Diagnozis: vakbél nagyobbodás 7mm-es. Felvették az osztályra és a tesot is meg engem is.. Vettek tőle vért és persze infúziót is kapot.

33 hónapos kislány

Betöltötted a 33 hónapos kort..

Hihetetlen ahogy rohan az idő észre se vesszük és 3 éves leszel.

Evés: Napi 2x iszol tejitalt a többi étkezés pedig már normális ételek.

Tudományaid: Egyre jobban szeretsz fürdeni és játszani a vizbe. Ha fényképeznek mosolyogsz és pózolsz. :)Szeretsz futni, mindenhová mész, imádod ha játszanak veled, énekelsz, táncolsz, olvasgatod az újságokat, imádod a labdákat, válogatsz a ruhák között és pakolsz, egyedül eszel, lépcsőzöl,iszol pohárból is, mosod a hajad és fürdesz is egyedül, telefonálsz. Elkezdtél bilizni, tesodnak segítesz mindenbe.

Beszédkézség: dáj dáj, anya, apa, mamám/mama, papa, te, baba, bebe, brr, hm, ehh, ham vaú vaú, tyú.

5 hónapos státusz

Elindultma a két gyerekkel az orvoshoz, de a manókának egyre jóbban fájlalta a hasát. Végig fogni kellett mert menni is alig bírt. Megmértük a tesot 6120 gramm és 65 cm és megkapta az oltást is. Nagyon hősies volt. Megnézte a Katikát az orvos és mondta, hogy nem érez ő semmit de vigyük el a Madarász utcai kórházba. Apát értesítettem és gyorsan haza menyjünk a Katika cuccaiért.

2012. március 12., hétfő

132 hetes

Betöltötted a 132 hetes kort.. Mindjárt hóforduló.

Az első új falat

Ugy döntöttük, hogy jöjjön az első új falat, hát nem nagy sikerel. Nem izlett és kiköpte.. :( Anya ez roossz. :( de nem ment kárba mert a manóka megette. :D

2012. március 11., vasárnap

2011-03-11

A mai nap elég sürü volt, az én drága kislányommal sütöttünk pogácsát, nagyon örült neki, hogy tud ő is segíteni nekem. Sokat takarítottunk is. :) Teo baba meg ma 5 hónapos ugy elrohant ez a 5 hónap. Hihetetlen!

5 hónapos nagyfiam.

Boldog hófordulót kisfiam! Már 5 hónapos vagy.

Tudományaid: szeretsz fürdeni, anyatejet eszel, éjjel 1x eszel, forgolodsz hasról hátra, megfogsz 1-2 játékot, mosolyogsz, gagyogsz, kezed a szádba tömöd, lehet elindult a fogzás mert nagyon nyáladzol.

Súly:
Méret:

2012. március 10., szombat

20 hetes

Holnap hófordulós az én kisfiam.

2012. március 9., péntek

Cumi

Drága kislányom már egy hete nem cumisüvegvől iszik aminek nagyon örülünk. Gratulálok kislányom.. Most már csak a bilizés van hátra. :) Éljen!

2012. március 8., csütörtök

Nőnap

Erre nemes napra csináltunk egy képet.. :)

Nőnap

Március nyolcadika, különleges, szép nap, E-napon a szebbik nem, több figyelmet kap. Mit mondhatnék néktek, asszonyok és lányok, Ki előttetek egy szál virággal, félszegen, itt állok. Boldog Nőnapot, mondhatnám csak azt is, De ezen az ünnepen, lehet azt másképp is. Hisz ti vagytok, kik napjainkat teszitek szebbé, Életünket munkátokkal, sokkal könnyebbé. Láttatok-e kertet, hol nincs egy szál virág, Zord, telet, melyben megfagy a világ. Ettetek-e étket egy cseppnyi só nélkül? Hát olyan lenne életünk, mosolyotok nélkül. E csodás napon, ami a tiétek, átnyújtok egy rózsát, Szeretném, ha mindennap, zenghetnék egy ódát. Egész évben, Nőnap lenne s szeretetben élnétek, Boldogan éljetek, kívánom, ahelyett, hogy félnétek.

2012. március 6., kedd

Amerikai palacsinta

Hozzávalók: 3 tojás 12 dkg finomliszt 1 púpozott kávéskanál sütőpor 1,5 dl tej 1 csipet só cukor Elkészítés: Válaszd szét a tojásokat külön-külön tálba (a sárgája legyen nagyobb tálban, majd abba kevered bele a fehérjét). A sárgájához add hozzá a lisztet, sütőport, a sót és a tejet, keverj belőle sűrű, sima tésztát. Verd fel a fehérjét a csipet cukorral és keverd bele óvatosan a sárgájás masszába. Előmelegített teflon serpenyőben süsd őket aranybarnára (ha tényleg teflon a serpenyő, nem kell a palacsinta alá olaj).

2012. március 5., hétfő

131 hetes


Betltötted a 131 hetes kort.

2012. március 4., vasárnap

Vásárlás

Elmentünk a Corába vásárolni, ami nagyon jó volt. Manóka végig nagyon jó kislány volt és kapott is érte túros rétest a kocsiba haza fele meg is ette. :)

2012. március 3., szombat

19 hetes


Már 19 hetes vagy.. :) Lassan 5 hónapos vagy.

Vonalzó